donderdag 8 maart 2012

Blije mensen.Bijna iedere week is er wel iemand die blijk geeft van bovengemiddeld enthousiasme na de aanschaf van een nieuwe stereo-installatie (of een deel daarvan).
Leuke e-mails…soms een briefje en ook wel bloemen en dat is voor een winkelier natuurlijk helemaal top.

Echt heel bijzonder is het natuurlijk niet want de kwaliteit van goede stereo is zó hoog dat eigenlijk iedereen wel onder de indruk raakt van de muziekweergave.
Een klant zocht een combinatie van CD speler én DVD-bluray. Er was geen ruimte genoeg meer in de kast en de oude CD speler had kuren. Meestal is de combinatie van geluid en beeld funest voor het geluid, maar de betere merken hebben tóch veel aandacht besteed aan een goede stereoweergave van hun beeldspelers. Het apparaat werd ’s middags opgehaald en ’s avonds hadden we al bericht op de mail dat het geluid zelfs belangrijk béter was dan met de oude CD speler, die toch ooit lang niet slecht was. Voor een goede geluidsinstallatie is niet alléén het hebben van goede normale luidsprekers van groot belang. Ook de juiste plaatsing is belangrijk. Gelukkig begrijpen de meeste liefhebbers dat er soms wel eens een meubelstuk opgeofferd moet worden om een goed geluid te krijgen. Moet geen punt zijn omdat een goede geluidsweergave minstens zo belangrijk is als een gezellig huis. Een klant die desondanks zijn mooie luidsprekers niet meer in de kamer “mocht” plaatsen konden we toch nog blij maken met twee prachtige luidsprekers van Monitor Audio. Relatief klein (boekenplank?) en tóch nog een behoorlijk goede basweergave. Misschien heeft hij iets aan diep laag moeten inleveren maar daar stond tegenover dat de mid-hoog weergave zóveel beter was, zóveel frisser en opener, dat ook deze liefhebber het niet kon laten ons een berichtje te sturen dat het nu iedere avond weer laat werd……muziekluisterend en wijntje nippend…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten