dinsdag 10 april 2012

Lekker tegen de draad in?
Kleine winkeltjes gaan toch al meestal niet met de “stroom” mee. Maar sommige kleine winkeltjes lijken soms wel zelfs tégen de stroom in te gaan.

De grote winkelketen hebben het vermogen (door middel van reclame) om de interesses van de klant gewoonweg om te buigen naar artikelen die ze graag willen verkopen. Een sprekend voorbeeld is natuurlijk “Home-Theater”. Door de grote bedrijven met veel bombarie gelanceerd en gecultiveerd totdat de markt verzadigd leek. Als reactie dáárop werden er weer nieuwe verkoopargumenten verzonnen zoals extra éxtra speaker.
Nu blijkt echter dat de consument helemaal niet tevreden is met hetgeen hem is aangesmeerd.. Bijna niemand heeft de mogelijkheid om een groot aantal speakertjes overal op te hangen want het past gewoonweg niet in ons interieur. Daarbij blijkt de geluidskwaliteit voor muziek bedroevend en dat wordt deels veroorzaakt door een technisch volkomen foute subwoofer (het speakertje voor het laag…).
Het blijkt duidelijk uit de grote belangstelling voor stereo dat de consument gewoon weer terug wil naar het “oude”. Gewoon normaal stereo met twee luidsprekers. De fabrikanten van die “ouderwetse” stereo zijn gelukkig nooit opgehouden om goede spullen te maken. REGA is zo’n fabrikant. Ze zijn gewoon dóórgegaan met het ontwerpen van functionele stereo. Prachtige platenspelers en prachtige luidsprekers. Nu net nieuw zijn de REGA BRIO-R en de REGA Apollo-R die allebei al lang hun sporen hebben verdiend. Het formaat is alleen aangepast maar de klankkwaliteit is gebleven. Een versterker met alleen een aan- en uitknop, een hard en zacht knop en een keuze schakelaar? Kan dat? Het blijkt. Een fantastische geluidskwaliteit en als we dat combineren met de Monitor Audio BX5 luidsprekers dan hebben we een set om van te watertanden. Strak, eenvoudig, betaalbaar. De komende tijd staat de set klaar bij Vogelaar Audio (volg hen op vogelaaraudio.blogspot.com)om te beluisteren. Ontdek weer hoe het hoort te klinken en gebruik je “filmsetje” alleen nog maar voor de film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten